Pages

Colau es planteja potinejar l'Institut de Cultura de Barcelona

Resultat d'imatges de colau museus

La nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es planteja una reestructuració de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). El nou govern municipal estaria avaluant diverses opcions, entre elles la de dividir l'organigrama actual en dues grans àrees. Museus, equipaments i fàbriques de creació, la part més rellevant de l'ICUB, passaria a dependre de la tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz (ICV). D'altra banda, tot el referent a festes, cultura popular, la Mercè i el Festival Grec quedaria sota l'autoritat del tinent d'alcalde de Participació, Jaume Asens.

Segons ha pogut saber Nació Digital, aquesta és tan sols una de les opcions sobre la taula. Res està decidit encara. Fins i tot hi ha qui, dins de l'Ajuntament, considera que això és només un globus-sonda. L'ICUB ha estat tradicionalment una plataforma de poder. Allí es van encimbellar algunes carreres polítiques -Ferran Mascarell, Jordi Martí-. Tallar-li les ales és una possibilitat acaronada per alguns.

El que és un fet confirmat és la reunió que ahir va tenir lloc a l'ICUB. Jaume Ciurana i l'equip vinculat a CiU, amb Josep Lluís Alay i Llucià Homs, ja no hi són i cal repartir les responsabilitats entre els qui es queden, en espera dels nomenaments de la nova alcaldessa. Per això, els directius de la casa van acudir a una reunió important, convocats apressadament per la gerent, Marta Clari. De manera provisional, les fàbriques de creació i les subvencions estaran en mans de Carles Sala; arts plàstiques i la capella de l'Hospital de la Santa Creu en les de Rosa Mach; el patrimoni i museus sota l'autoritat d'Isabel Balliu i dos adjunts seus, Joaquim Vicente i Carles Vicente. Tots ells tècnics de la casa, de llarga trajectòria i capacitat demostrada d'adaptar-se als vents que bufen.

Instagram